Haiku-Suite Wedstrijd 2019

Deze pagina is nog in bewerking.

Voor het jaar 2019 heeft het bestuur van de Haiku Kring Nederland besloten om een haiku-suite wedstrijd uit te schrijven. Een haiku-suite bestaat uit een reeks haiku’s met een gezamenlijk thema. Hierbij kan gedacht worden aan diverse inhoudelijke verbanden zoals bijvoorbeeld een feest, een seizoen of een ontwikkeling in de tijd. De haiku-suite bestaat uit minimaal drie en maximaal zes haiku’s die elkaar wederzijds versterken.

De ‘Paul Mercken Aanmoedigingsprijs’ voor het jaar 2019 is dus een haiku-suite wedstrijd. Bij zijn terugtreden uit het bestuur in 2017 van de HKN heeft Paul Mercken een mooi geldbedrag ter beschikking gesteld. Hij gaf de opdracht mee om daar gedurende tien jaar iets mee te organiseren ‘in de competitieve sfeer’. De keuze is hierbij aan het bestuur, en betreft alle denkbare zaken aangaande promotie, verspreiding en beoefening van Japanse dichtvormen in het Nederlands taalgebied.

Niet eerder gepubliceerde Nederlandstalige haiku-suites kunnen meedingen naar de aanmoedigingsprijs. Voor de winnaars zijn mooie geldprijzen beschikbaar. De winnaar ontvangt 250 euro. Voor de tweede en derde prijs zijn respectievelijk 150 en 100 euro beschikbaar. Hieronder het wedstrijdreglement:

  • Maximaal één Nederlandstalige haiku-suite per persoon.
  • De haiku-suite is een reeks haiku’s met een gezamenlijk thema. Diverse inhoudelijke verbanden zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld een feest, een seizoen of een ontwikkeling in de tijd.
  • De haiku-suite bestaat uit minimaal drie en maximaal zes haiku’s die elkaar wederzijds versterken.
  • De haiku-suite mag niet eerder in het openbaar domein gepubliceerd zijn. De besloten facebook werkplaats van HKN hoort niet tot het openbaar domein.
  • Strikte toepassing van klassieke haiku regels, zoals 5-7-5 lettergrepen en een seizoenwoord, is niet vereist.
  • De jury bestaat uit: Adri van den Berg en Marian Poyck. Jaap de Mol verzorgt het wedstrijdsecretariaat.
  • Over de uitslag kan niet gecommuniceerd worden.
  • De prijsuitreiking is op zaterdag 12 oktober 2019 tijdens de HKN ontmoetingsdag.
  • De uiterste inzenddatum is 1 augustus 2019.

Meedoen kan eenvoudig via onderstaand invulformulier:

Uw voornaam (verplicht veld):

Uw achternaam (verplicht veld):

Uw E-mailadres (verplicht veld):

Uw Haiku-Suite (verplicht veld):

Vul onderstaande code in (verplicht veld):
captcha