Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd 2019 – 2020

De Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd is een internationale haiku- en tekenwedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar.

De wedstrijd wordt gehouden van 1 oktober 2019 tot en met 15 januari 2020. Het thema is: ‘Sport’. 

Interesse? Mail naar info@haiku.nl

Doet jouw school ook mee?

Ook jouw school kan meedoen aan deze leuke haikuwedstrijd. Meedoen is eenvoudig. Elke deelnemer maakt een mooie tekening op een vel A4 papier en schrijft hierop een haiku. Download het aanmeldingsformulier en print het formulier. Momenteel wordt gewerkt aan de formulieren voor de nieuwe wedstrijd. Hieronder staat ter informatie het inschrijfformulier van de afgelopen wedstrijd.

Vul je gegevens in en plak het formulier op de achterkant van je tekening. Je tekening met je haiku doe je in een envelop en stuur je naar:

Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd
Grevelingen 6
2401 DN Alphen aan den Rijn

Niet wachten hoor !  Je kunt meedoen van 1 oktober 2019 tot 15 januari 2020.

Wat zijn de prijzen?

Ook als je niet de prijzen valt, ben je voor ons een winnaar. Je hebt tenslotte toch maar mooi een tekening en een haiku gemaakt. Maar wellicht wordt jouw tekening met haiku wel de beste van Nederland? Of de beste van de hele wereld? Van de beste inzendingen wordt een prachtig boek gemaakt die de winnaars ontvangen. Dus download het inschrijfformulier en ga snel aan de slag. De winnaars worden begin april bekend gemaakt. De prijsuitreiking zal waarschijnlijk plaats hebben op een woensdagmiddag in mei in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden.

Wie mag meedoen?

Alle Nederlandstalige kinderen die op 15 januari 2020 jonger zijn dan zestien jaar mogen meedoen. Elk kind mag één haiku met tekening insturen.

Hoe schrijf ik een haiku?

Ook jij kan een haiku schrijven. Misschien wel een hele mooie. In deze brochure lees je hoe je dit doet. In Nederland zijn diverse lokale haiku kernen actief. Misschien wil iemand van een haiku kern wel een workshop bij jullie in de buurt organiseren?

Downloads:

Wie zitten er in de jury?

De beoordeling van de inzendingen wordt gedaan door een vakkundige jury. De jury van de vorige wedstrijd was kinderboekenschrijver Bette Westera, illustrator Henriette Boerendans en Marian Poyck, eindredacteur van Vuursteen, kwartaaltijdschrift voor haiku en tanka.

Welke landen doen mee?

De Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd is een initiatief van JAL Foundation Japan. Voor meer informatie over de internationale competitie klik hier: World Children’s Haiku Contest

Inspiratie nodig?

Klik hier voor de uitslag van de vorige wereld kinderen haiku wedstrijd, inclusief leuke video’s.

Facebook

Ben je actief op Facebook? Leuk. Deel je onze Facebook pagina met je vrienden en je familie?

Comité van aanbeveling (vorige wedstrijd):

  • Hiroshi Inomata, Ambassadeur van Japan
  • Herman van Rompuy, President Emeritus European Council
  • Kris Schiermeier, Directeur-bestuurder van Japanmuseum SieboldHuis
Haiku en tekening door Schway (14) uit USA
Haiku en tekening door Dylan (11) uit Ierland
De Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Japanmuseum SieboldHuis