Gerrit Wassing – Een huiddunne damp

Gerrit Wassing - Een huiddunne dampOndertitel: Haiku
Uitgeverij: de Beuk
Uitgegeven in: 1996
Aantal pagina’s: 45
ISBN: 90 6975 328 6

Onder de kansel
hollen tussen de stoelen
een kind en een knikker

Ik loop naar het duin —
de herfst draagt een jurk van
doodstille schemer

Tekst binnenflap

Toen ik op Java woonde, zag ik, hoe de poppenspeler in het schimmenspel de helden uit de verhalen van de hemel in de nacht dichtbij bracht. Schaduwen van wat ze zijn: koningen en krekels, geluiden en stilte, een bloem en een berg. Nu ik op het eiland woon, zie ik, hoe de poppenspeler de helden uit de verhalen van de hemel in de dag dichtbij brengt. Schaduwen van wat ze zijn: wolken en wind, geluiden en stilte, de zon en de zomer, op mijn mond in de middag een huiddunne damp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *