Kids Haiku Wedstrijd

De Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd is een internationale haiku (gedicht)- en tekenwedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar die om het jaar vanuit Japan wordt georganiseerd. Maak een mooie tekening en schrijf hierbij een haiku.

Het thema van de nieuwe wedstrijd is ‘Familie’ Helaas is de uiterste inzenddatum al geweest. De jury buigt zich over de ontvangen inzendingen. De prijsuitreiking staat gepland op woensdagmiddag 26 juni aanstaande. Klik hier voor meer informatie.

Voorbeeldlessen Basisonderwijs
Met veel dank aan de professionals van uitgeverij Delubas zijn voor de nieuwe wedstrijd leuke voorbeeldlessen gemaakt. Om onderstaande lessen te kunnen zien, maak je een gratis account aan bij Delubas. Je ontvangt via e-mail je inloggevens. Let op. Dit kan best een tijd duren. Meestal ontvang je de gegevens binnen 1 werkdag. Je gratis account vraag je aan op: https://delubas.nl/gratis-extras

Delubas heeft vier lessen gemaakt:
– Groep 4,5,6: Haiku schrijven: https://delubas.nl/digibord/udk/les/992
– Groep 4,5,6: Tekening maken bij de haiku: https://delubas.nl/digibord/udk/les/993
– Groep 7,8: Haiku schrijven: https://delubas.nl/digibord/udk/les/994
– Groep 7,8: Tekening maken bij de haiku: https://delubas.nl/digibord/udk/les/995

Hulp nodig bij het aanmaken van je gratis Delubas account? Klik hier voor een stapsgewijze uitleg.

Informatie over de eerdere edities:
2023 – Giga Groen (HKN)
2022 – Steden (JAL en HKN)
2020 – Sport (JAL en HKN)
2018 – Levende dingen (JAL en HKN)

Om het jaar wordt door Japan Airlines Foundation (JAL) een internationale haiku- en tekenwedstrijd voor kinderen georganiseerd. De naam van deze wedstrijd is ‘Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd’. Informatie over deze internationale wedstrijd staat hier: https://www.jal-foundation.or.jp/en/haiku/

In Nederland wordt de internationale wedstrijd georganiseerd door de Haiku Kring Nederland (HKN). In het jaar dat er geen internationale wedstrijd gehouden wordt, organiseert HKN een nationale haiku- en tekenwedstrijd in Nederland. Deze heet de Kids Haiku Wedstrijd.

Voor beide wedstrijden wordt gebruik gemaakt van één website. Dit is kids.haiku.nl

De smaak te pakken? Meedoen aan meer schrijfwedstrijden? Kijk ook eens op: