Kids Haiku Wedstrijd

De Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd is een internationale haiku (gedicht)- en tekenwedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar die om het jaar vanuit Japan wordt georganiseerd. Maak een mooie tekening en schrijf hierbij een haiku.

De prijswinnaars van de Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd 2024 zijn bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op 26 juni in het Japanmuseum SieboldHuis in Leiden. De winnaar van de publieksprijs is Fenn Villena. De derde prijs is voor Finn Mulder, de tweede prijs is voor Mert Öncü en de eerste prijs is voor Philip van den Berg. Van harte gefeliciteerd met jullie prijs Fenn, Finn, Mert en Philip. Klik hier voor het juryrapport.

Informatie over de eerdere edities:
2024 – Familie (JAL en HKN)
2023 – Giga Groen (HKN)
2022 – Steden (JAL en HKN)
2020 – Sport (JAL en HKN)
2018 – Levende dingen (JAL en HKN)

Om het jaar wordt door Japan Airlines Foundation (JAL) een internationale haiku- en tekenwedstrijd voor kinderen georganiseerd. De naam van deze wedstrijd is ‘Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd’. Informatie over deze internationale wedstrijd staat hier: https://www.jal-foundation.or.jp/en/haiku/

In Nederland wordt de internationale wedstrijd georganiseerd door de Haiku Kring Nederland (HKN). In het jaar dat er geen internationale wedstrijd gehouden wordt, organiseert HKN een nationale haiku- en tekenwedstrijd in Nederland. Deze heet de Kids Haiku Wedstrijd.

Voor beide wedstrijden wordt gebruik gemaakt van één website. Dit is kids.haiku.nl

De smaak te pakken? Meedoen aan meer schrijfwedstrijden? Kijk ook eens op: