Haiku Kring Nederland 40 jaar!

Haiku Kring Nederland is in 1980 opgericht voor liefhebbers van haiku en tanka en daaraan verwante Japanse poëzie- en prozavormen.  Samen met Haiku-centrum Vlaanderen geeft Haiku Kring Nederland het kwartaalblad Vuursteen, tijdschrift voor haiku en tanka, uit.

Jubileumjaar 2020
In 2020 bestaat Haiku Kring Nederland veertig jaar. Het jubileumfeest strekt zich over het hele jaar uit met verschillende evenementen. Hierbij zijn onderstaande data het noteren waard:

  • 29 februari: Ledenvergadering/reünie. Deze extra dag die 2020 geeft, zal op bijzondere wijze benut worden.
  • 17 april: Internationale Haikudag. Een jubileumbundel, met hierin de mooiste haiku’s uit de afgelopen veertig jaar, wordt gepresenteerd. Kijk in onze Webwinkel voor de speciale jubileumaanbieding.
  • 17 juni: Prijsuitreiking van de Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd door schrijfster Joke van Leeuwen in Japanmuseum Sieboldhuis te Leiden.
  • 31 oktober: HKN Ontmoetingsdag in een feestelijk jasje. De prijswinnaars van de Paul Mercken aanmoedigingsprijs (dit jaar een Haibun Wedstrijd) worden bekend gemaakt.

Lidmaatschap
Haiku Kring Nederland is een vereniging. Het lidmaatschap van de vereniging kost € 35,-  per jaar (buitenland € 40,-).  Hiervoor ontvangt u het kwartaalblad Vuursteen, kunt u deelnemen aan de landelijke ontmoetingsdag en u kunt gebruik maken van de HKN bibliotheek in het Poëziecentrum te Nijmegen. Lid worden? Klik hier

Bestuur
Voorzitter: Arie de Kluijver
Secretaris: Inge Steenmeijer
Penningmeester: Bas Kool
Lid: Jaap de Mol
Lid: Henk van der Werff

Haiku Kring Nederland hanteert de Governance Code Cultuur. Meer informatie:  https://www.governancecodecultuur.nl/

KvK-nummer 40479564 / RSIN 814360361