Vuursteen Online

Achter de schermen hebben de Haiku Kring Nederland en het Haikucentrum-Vlaanderen hard gewerkt om vuursteen online aan te kunnen bieden. We zijn dan ook trots dat we een nieuwe website aan u kunnen presenteren:

Vuursteen.online

Op deze website kunt u de digitale uitgave vinden van ons kwartaalblad Vuursteen, maar ook de haikubibliotheek. Deze twee onderdelen zijn alleen door leden van de HKN en Hc-V te bekijken. Begin januari ontvangen de leden een e-mail met een link waarmee een eigen wachtwoord aangemaakt kan worden. De webbeheerders kunnen uw wachtwoord niet zien. Wanneer u dit bent vergeten kunnen zij een nieuwe mail sturen zodat dit opnieuw kan worden ingesteld.

Het ‘papieren’ blad blijft bestaan en valt zoals gewoonlijk elk kwartaal bij de leden in de brievenbus.

Op het open gedeelte van vuursteen.online staan onderdelen die voor iedere bezoeker toegankelijk zijn, zoals:
Haiku in het buitenland. Hiermee willen we proberen u op de hoogte te houden wat er in het buitenland gebeurt op het vlak van Japanse poëzie.
Haiku in beeld. Dit is een afdeling waar haiku’s met afbeeldingen kunnen worden bekeken.
Haiku muziek. Er zijn diverse componisten die haiku als inspiratie hebben gebruikt voor hun muziek. Links naar deze composities kunt u in dit onderdeel vinden.
Haiku in motion. Tegenwoordig wordt er veel met film gedaan op internet, zo ook rondom Japanse poëzie. Momenteel zijn er al een aantal filmpjes verzameld en te bewonderen.
Podcast. Het is onze wens om in de toekomst podcasts te maken rondom Japanse poëzie. Er wordt momenteel hard gewerkt om een team samen te stellen die hiermee aan de slag gaan.
Kinderhaiku. Momenteel wordt de kids haikuwedstrijd gehouden. De winnaars worden hier getoond. In de toekomst hopen we hier meer werk van andere kinderen te kunnen tonen.

We hopen met deze website het aanspreekpunt te worden in het Nederlands taalgebied voor Japanse poëzie en een jonger publiek te bereiken. Voor vragen en opmerkingen over Vuursteen Online kunt u terecht op vuursteenonline@haiku.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *