Tanka Wedstrijd 2018 Juryrapport

De Tankawedstrijd 2018 is gewonnen door Willy Callens met onderstaande tanka:

hoe zacht jouw handen
nu ik jouw nagels knip
merk ik het pas –
uit mijn kindertijd bleef me
vooral jouw strenge hand bij

Klik hier voor het Juryrapport

De Tankawedstrijd is gesloten. U kunt niet meer inzenden. De Paul Mercken aanmoedigingsprijs 2019 wordt een Haiku Suite Wedstrijd.

De ‘Paul Mercken Aanmoedigingsprijs’ voor het jaar 2018 is een tankawedstrijd. Bij zijn terugtreden uit het bestuur in 2017 van de HKN heeft Paul Mercken een mooi geldbedrag ter beschikking gesteld. Hij gaf de opdracht mee om daar gedurende tien jaar iets mee te organiseren ‘in de competitieve sfeer’. De keuze is hierbij aan het bestuur, en betreft alle denkbare zaken aangaande promotie, verspreiding en beoefening van Japanse dichtvormen in het Nederlands taalgebied.

Voor het jaar 2018 heeft het bestuur van de HKN besloten om een tankawedstrijd uit te schrijven. Iedereen die affiniteit met de tanka heeft gekregen en zich inmiddels ook gewaagd heeft aan het schrijven ervan, behoort tot de doelgroep en kan met niet eerder gepubliceerde Nederlandstalige tanka’s meedingen naar de aanmoedigingsprijs. Voor de prijswinnaars zijn mooie geldprijzen beschikbaar. De winnaar ontvangt 250 euro, de tweede en derde prijs zijn respectievelijk 150 en 100 euro. Hieronder het wedstrijdreglement:

  • Maximaal drie Nederlandstalige tanka’s per persoon.
  • De tanka mag niet eerder in het openbaar domein gepubliceerd zijn. De besloten facebook werkplaats van HKN hoort niet tot het openbaar domein.
  • Strikte toepassing van klassieke tanka regels, zoals 5-7-5-7-7 lettergrepen en een seizoenwoord, is niet vereist. Er kunnen zowel tanka’s als kyoka’s worden ingezonden.
  • De jury bestaat uit: Arnold Vermeeren en Jeanine Hoedemakers. Jaap de Mol verzorgt het wedstrijdsecretariaat.
  • Over de uitslag kan niet gecommuniceerd worden.
  • De prijsuitreiking is op zaterdag 13 oktober 2018 tijdens de HKN ontmoetingsdag.
  • De uiterste inzenddatum is 1 augustus 2018.

U kunt niet meer inzenden. De prijsuitreiking was op 13 oktober 2018  tijdens de HKN ontmoetingsdag in Almere. Klik hier voor het verslag van de ontmoetingsdag: https://haiku.nl/verslag-ontmoetingsdag-2018/