Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd 2017 – 2018

De Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd 2017-2018 is gesloten.  De prijsuitreiking was op 16 mei 2018 in het Japanmuseum SieboldHuis.

Klik hier voor het juryrapport: Juryrapport Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd 2018

De internationale winnaars zijn gebundeld in de mooie publicatie ‘Impressions of Living Things – Haiku by World Children’.

Leuk dat je op bezoek bent !

Hou je van tekenen en hou je van taal? Ben je jonger dan zestien jaar? Doe dan mee aan deze leuke Haiku Challenge. Het thema is: ‘Sport’.  De volgende Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd wordt gehouden van 1 oktober 2019 tot en met 15 januari 2020. 

Hoe doe ik mee?

Maak een mooie tekening op een vel A4 papier en schrijf hierop je haiku. Download het aanmeldingsformulier en print het formulier.

Vul je gegevens in en plak het formulier op de achterkant van je tekening. Je tekening met je haiku doe je in een envelop en stuur je naar:

Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd
Grevelingen 6
2401 DN Alphen aan den Rijn

Niet wachten hoor !  Je kunt meedoen van 1 oktober 2017 tot 15 januari 2018.

Wat zijn de prijzen?

Ook als je niet de prijzen valt, ben je voor ons een winnaar. Je hebt tenslotte toch maar mooi een tekening en een haiku gemaakt. Maar wellicht wordt jouw tekening met haiku wel de beste van Nederland? Of de beste van de hele wereld? Van de beste inzendingen wordt een prachtig boek gemaakt die de winnaars ontvangen. Dus download het deelnameformulier en ga snel aan de slag. De winnaars worden begin maart bekend gemaakt. De prijsuitreiking staat gepland op een woensdagmiddag 16 mei in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden.

Wie mag meedoen?

Alle Nederlandstalige kinderen die op 15 januari 2018 jonger zijn dan zestien jaar mogen meedoen. Elk kind mag één haiku met tekening insturen.

Hoe schrijf ik een haiku?

Ook jij kan een haiku schrijven. Misschien wel een hele mooie. In deze brochure lees je hoe je dit doet. In Nederland zijn diverse lokale haiku kernen actief. Misschien wil iemand van een haiku kern wel een workshop bij jullie in de buurt organiseren?

Downloads:

Wie zitten er in de jury?

De beoordeling van de inzendingen wordt gedaan door een vakkundige jury die bestaat uit kinderboekenschrijver Bette Westera, illustrator Henriette Boerendans en Marian Poyck, eindredacteur van Vuursteen, kwartaaltijdschrift voor haiku en tanka.

Welke landen doen mee?

De Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd is een initiatief van JAL Foundation Japan. Voor meer informatie over de internationale competitie klik hier: World Children’s Haiku Contest

Facebook

Ben je actief op Facebook? Leuk. Deel je onze Facebook pagina met je vrienden en je familie?

Comité van aanbeveling:

  • Hiroshi Inomata, Ambassadeur van Japan
  • Herman van Rompuy, President Emeritus European Council
  • Kris Schiermeier, Directeur-bestuurder van Japanmuseum SieboldHuis

Haiku en tekening door Schway (14) uit USA

Haiku en tekening door Dylan (11) uit Ierland

De Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door: