Piet van Mulkom – Zwanezang

Zwanezang - Piet van MulkomUitgegeven in: 2013
Aantal pagina’s: 133
Uitgave: Uitgeverij Calbona
ISBN: 978 90 791 2400 8

een boot op de rivier —
overgeleverd aan de stroom
keert en kantelt

hij zoekt een haven
in de schaduw van de nacht

 

een donkere nacht —
sneeuwvlokken dwarrelen
door het duister

kuis kleden ze de beelden
die naakt staan in onze tuin

Tekst achterzijde boek

Zwanezang beschrijft een ontwikkelingsgang, die aan de hand van poëzie verduidelijkt wordt. In die ontwikkeling speelt de plaats van het IK een centrale rol. In deze autobiografie van een nog niet voltooid leven wordt een weg begaan, die het IK een ondergeschikte rol toekent. Het IK wordt tussen haakjes gezet. De groei naar een onbevangen mens.
Deze hoofdweg kent vele zijwegen. Toch zoeken we steeds weer de hoofdweg. We ontkomen er niet aan om van de hoofdweg af te dwalen, om daarna weer op zoek te gaan naar onbevangenheid. Of zijn we veroordeeld tot de eindeloze weg, die meer bij ons hoort dan de herberg of het veilig eiland?

De schrijver, P.A. van Mulkom, studeerde pedagogiek en doceerde aan de lerarenopleiding en sociale academie. Was directeur aan een medisch kinderhuis. Hij was vijf jaar voorzitter van de Haiku Kring Nederland.Hij is medewerker van het literair tijdschrift Poëziepuntgl. Sinds zijn pensioen wijdt hij zich aan het schrijven van poëzie, waarbij tanka, haiku en haibun zijn bijzondere aandacht hebben. In dit kader verzorgt hij regelmatig workshops. Van zijn hand verschenen een aantal dichtbundels. Met Alona Svintsova, een Russische actice, schreef hij een bundel met Russische kinderverhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *