Simon Buschman – Langszij de tijd

Opgaan in vergetelheidOndertitel: – opgaan in vergetelheid –
Uitgegeven in: 2016
Samensteller: Simon Buschman
Auteurs: Simon Buschman en 87 medeauteurs

Tekst achterzijde boek

Een klein jaar geleden: ik schrijf een gedicht voor m’n zus Anne-Marie over ‘opgaan in vergetelheid’. Een paar dagen later, een wandeling langs de Atlantische Oceaan – op dat moment opgestuwd door een zuidwester storm; metershoge golven met uiteenspattende schuimkragen, duikelende meeuwen, striemend strandzand; een zinderend allegro vivace van Sergej Rachmaninov.
En in mijzelf vormt zich intussen het kalme, vastberaden voornemen om nog eenmaal met medeauteurs een bundel samen te stellen ‘vanuit en rondom’ genoemde thematiek. Met vereende krachten ontstaat ‘Langszij de tijd”.

Ieder van de 87 medeauteurs geeft aan ‘opgaan in vergetelheid’ een eigen betekenis, een eigen interpretatie – vooral een persoonlijke invulling; in proza, poëzie of poëtisch proza. In de bijdragen treft me dat ze zo waarachtig, zo echt zijn, dat ze iets bedoelen te zeggen dat de moeite waard is om naar te luisteren.
Ze geven ons vaak zicht op wat zich niet laat zeggen. En, de teksten zijn prettig leesbaar. Daarin getuigen ze van authenticiteit. Je sluit menige bijdrage dan zeker ook in je hart.

Simon Buschman, augustus 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *