Thea Sprengers-Zijdenbos – Overzichtspagina

Publicaties

Titels
2007 – Verwondering gebundeld

Aan het woord:
2002 – Schaduw van regen

In memoriam (1927-2020)

Op 30 mei 2020 overleed Thea Sprengers. Zij was een heel aantal jaren lid van de Haiku Kring Nederland en, zolang het haar mogelijk was, bezoekster van de jaarlijkse ontmoetingsdag. Ze nam dan enthousiast deel aan de workshops. Haar inbreng in de besprekingen van haiku en tanka was steeds mild en empathisch. Naast het schrijven van haiku hield zij zich bezig met schilderen. De trektochten per camper door Europa die zij ondernam met haar echtgenoot hebben haar zeker inspiratie gegeven, waarbij ze altijd oog had voor het grote in het kleine. De haiku bij haar overlijdensbericht weerspiegelt haar wereldbeeld:

winter om ons heen
maar toch in die twijgen daar
sluimert de lente

Eén gedachte op “Thea Sprengers-Zijdenbos – Overzichtspagina

 1. Betty Nijenhuis

  Beste familie,
  Van harte gecondoleerd met het overgaan van Thea.
  Ik hoop dat zij geen lang lijden heeft gehad. Ik heb haar slechts enkele malen ontmoet binnen de Haiku Kring Nederland samen met mijn man, Gerard Lodder. Hij is ruim 3 jaar geleden overgegaan.
  Ik wens jullie allemaal veel sterkte toe bij het dragen van dit verdriet, dat jullie bij elkaar troost mogen vinden en ik hoop dat jullie ook kunnen genieten van de vele goede herinneringen aan haar.

  Hartelijke groeten,
  Betty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *