2 gedachten over “Yke van Goudoever – Overzichtspagina

 1. Christ Grijsbach

  Ik kocht in de kringloopwinkel te Sittard spit spet spat, kindergedichten, Sittard, zomer 2008, voor mijzelf en mijn kleinkinderen.
  De gedichtjes deden me aan Wiele wiele stap, Stappe stappe step, Ik en jij spelen wij van Miep Diekman denken, die ik vroeger aan mijn eigen kinderen voorlas. Eenvoudig, vrolijk, goed klinkend, humoristisch en duidelijk aansprekend bij de leeftijd.
  Ik stond voorheen bijna 40 jaar als leerkracht in het basisonderwijs te Sittard en heb vaak samen met de kinderen gedichten gelezen, voorgedragen, geschreven en regelmatig meegedaan aan de jaarlijkse kinderpoëzieprijs-wedstrijd en wonnen af en toe een persoonlijke- of groepsprijs.
  Een hoogtepunt is ooit een door ons spontaan gezamenlijk samengesteld toneelstuk DE DROOM VAN ANNIE. M.G. SCHMIDT geweest, waarin kinderen van groep 8 tijdens de eindejaarpresentatie gedichten voordroegen van bekende kindergedichtenschrijvers en in die rol van schrijver/schrijfster aan Annie M.G. Schmidt op haar verjaardag als cadeautje een gedicht kwamen voordragen.
  Ik verzamel en lees tegenwoordig gedichtenbundels, geschreven zowel voor kinderen als volwassenen.
  Ik ben op internet naar informatie over jou gaan zoeken en kwam op deze pagina uit.

 2. Ike van Goudoever

  Hallo Christ
  Wat leuk een reactie van jou te krijgen nav de kindergedichten die ik schreef.
  Leuk, dank je wel hiervoor.
  Ik vond ze zelf ook goed gelukt en heb er helaas niet aan gedacht ze uit te geven.
  Een kind heeft er nog tekeningen bij gemaakt, dat was ook de bedoeling eigenlijk.
  En een vriendin van mij ook.
  Christ, heb je je gerealiseerd dat ik het ben:Ike Westerhof-van Goudoever?
  Het is wonderlijk dat ik dit opens opsla in de Vuursteen.
  Ben je ook lid van de haiku vereniging?
  We kennen elkaar van de school, ik als ouder en bestuurslid, jij als leraar.
  Gaat het je goed?
  Wij wonen sinds kort in Zeist.
  Ik wens je fijne kerstdagen toe en een vredig nieuwjaar.
  Ike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *