Kern Rotterdam

Drie jaar na de oprichting van de Haiku Kring Nederland werd de Haiku Kern Rotterdam in het leven geroepen door Wanda Reumer. Vrij snel formeerde zich een groep van tien haiku-dichters die maandelijks bijeen kwam om het eigen werk te bespreken. De eerste bundel kwam uit in 1986.

Tot op heden komt de kern iedere tweede woensdagavond van de maand bijeen. De avonden hebben een vaste structuur waarin bij toerbeurt een inleiding wordt gegeven over haiku of over onderwerpen waarin een brug wordt geslagen met haiku. Ieder lid stuurt vooraf een haiku of tanka rond, die op de avond wordt besproken. Degene die de inleiding verzorgt, is die avond ook voorzitter, een ander lid is notulist die de volgende maand de inleiding maakt.

De avonden kunnen levendige discussies opleveren omtrent haiku. Alles kan en mag worden uitgesproken binnen het kader van de ontwikkeling van de haiku. Voor diegenen die de sfeer in de kern willen proeven bestaat de mogelijkheid een avond als gast te participeren. De avond start om 19.30 uur tot 22.00 uur en vindt plaats in het pand aan de Oudedijk 92 in Rotterdam.

De kern bestaat uit de volgende leden:

Anne Bijvoet, Antoinette Bloemen, Helena van den Enden, , Magda Heesen, Jaap de Mol, Ria Giskes, Ferrie Veen, Arnold Vermeeren.

Bundels:
1986 – Een wolk met kopjes
1990 – Een koor van kikkers
1997 – Jubileumbundel
2002 – De maan onder handbereik
2008 – Een tasje met niks
2011 – wat het water weet (deze bundel is nog leverbaar).

Contactpersoon: Helena van den Enden, info@helenavandenenden.com