Ettina J. Hansen

inbloei In bloei

Het was op mijn 21ste dat ik mijn eerste gedicht schreef. Tot op de dag van vandaag – inmiddels 37 jaar later – ben ik blijven schrijven. Vanuit mijn diepste ik. Eenvoudigweg omdat het erin zit, en eruit moet! Maar wel mede gedreven door mijn liefde voor onze taal: voor woordspelingen, klank, ritme en rijm. Een dag niet geschreven, is een dag zonder zin.

Nou ja… bij wijze van spreken dan.

Misschien zul je een verandering van stijl bemerken naar gelang je verder komt in de bundel, want de bundel is opgebouwd vanaf mijn vroegste gedichten tot aan die van heden. Mijn droomwens om mijn „mooiste” gedichten te bundelen tot een bloemlezing is bij deze vervuld. Geschreven vanuit het hart, dat ze je mogen raken.

Ettina J. Hansen

ISBN nummer: 978 16 162 7641 6

 

madeliefjes Maderliefjes

Naast het schrijven van velerlei soorten gedichten – zoals in mijn bundel „In bloei” – heb ik ook een liefde ontwikkeld voor de vormvaste genres Haiku en Senryu. Een genre waarbij in maximaal zeventien lettergrepen die verdeeld zijn over 3 regels, dus kort, maar krachtig een beleving – en de gedachtegang daarbij – aan de lezer wordt toevertrouwd.
In een haiku- en senryubundel komt de lezer dus ook iets van de schrijver zelf te weten. Daarom zal ik het hier maar kort houden!

Immers.

ik ben een mens van weinig woorden, ik tel zelfs de lettergrepen

Geschreven vanuit het hart, dat ze je mogen raken.

Ettina J. Hansen
ISBN nummer: 978 16 1627 640 9

 

bloemenvlinders Van bloemen vlinders krijgen

Uit mijn gedichtenbundel „In bloei” en mijn haiku- en senryubundel „Maderliefjes” selecteerde ik de natuurgedichten, en bracht ze samen in deze bundel „Van bloemen vlinders krijgen”. Deze gedichtenbundel is dus zowel letterlijk als figuurlijk een bloemlezing.

Maar naast de flora, komt ook de fauna er „natuurlijk” in voor!

Geschreven vanuit het hart, dat ze je mogen raken.

ISBN nummer: 978 16 2732 86