Van Eycks veelluik – paneel na paneel in haiku

De dertig gedichten uit deze uitgave zijn het resultaat van mijn reis door de panelen van het wereldberoemde Gentse veelluik ‘Het Lam Gods’ van Jan Van Eyck.

‘Het Lam Gods’ blijft mij en vele anderen verwonderen en wekt ook nu nog bij menigeen nieuwsgierigheid op. Van Eyck blinkt onder andere uit in zijn detaillistische weergave. Mijn uitdaging was om deze bijzonderheden zoveel mogelijk naar voren te halen, wat tevens in de lijn van de haiku ligt. Het veelluik bevindt zich in de Sint-Baafskathedraal in Gent, België. Omdat het hier gaat om een 15e eeuws retabel moest ik terug in de tijd, wat ik als verrassend heb ervaren. De publicatie is voor € 15,85 verkrijgbaar via deze link.

Tini Haartsen-Slappendel, geboren in ‘Het Valkje’ te Hazerswoude, Zuid-Holland, is onder andere lid van de haiku-kern Leiden, schildert, tekent en speelt luitharp.

Eén gedachte op “Van Eycks veelluik – paneel na paneel in haiku

  1. Desirée van Keulen

    Ik ga je boekje op Eerste Kerstdag aandachtig lezen, met op mijn laptop een mooie afbeelding van het Veelluik.
    Natuurlijk heb ik al even gesnuffeld… Kon eigenlijk niet wachten.
    Wat een bijzonder project, Tini, waarmee je mij / ons erg hebt verrast want ik wist helemaal niet dat je hier mee bezig was!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *