Vuursteen Herfstnummer verschenen

Het herfstnummer van ‘Vuursteen’, tijdschrift voor haiku en tanka, is verschenen. Vol mooie poëzie en boeiende artikelen. Heeft u interesse in haiku en tanka? Lees dan kwartaaltijdschrift ‘Vuursteen’. Klik hier voor een jaarabonnement. Onderstaande haibun van Lodewijk Ouwehand staat in het nieuwe nummer van Vuursteen:

Stembureau 975

Het geel-groene vaandel op straat wappert in een lome wind. Bij de ingang wordt elke bezoeker bij de wijd open deur begroet alsof het de eerste stemmer van vandaag is. Pijlen op de vloer schrijven de looprichting voor.
De glimlach in een halo van zonlicht wordt vergeleken met de strakke blik op de pasfoto. Als echo klinken achter de commissietafel de naam in het paspoort en de naam op de stempas. Weer is iemand ‘toegelaten tot het stemproces’.

De schemering betreedt het lokaal met een kille wind. In lange schaduwen zweven late stemmers binnen. Koffie en een extra trui moeten de concentratie borgen. Om 21:00 uur, na het 655ste biljet, gaat de schuif op de bus dicht. Het had het 1.200ste biljet kunnen zijn…
Koud tot op het bot vertrek ik bij halve maan en met een volle tas stempassen van Stembureau 975. Het straatlantaarnlicht weerkaatst in het helwitte logo. Twee leeuwen houden een wapenschild met ooievaar overeind. Weer zijn Vrede en Recht gediend.

late schemering
kraaien landen op een tak
waar duiven zaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *